Remarcat pentru rolurile de pe scenă şi marele ecran, cunoscut şi recunoscut pe plan internaţional, actorul Marcel Iureş este invitatul special al celei de-a 13 ediţii a unicului festival dedicat exclusiv filmului românesc – Serile Filmului Românesc.
Potrivit unui comunicat de presă, în perioada 3-7 august 2022, Marcel Iureş va fi sărbătorit la Iaşi, alături de prietenii, colegii de pe scenă şi toţi cei care îl iubesc pe actorul cu peste 50 de roluri în film şi peste 30 de roluri în teatru.
Cinci dintre filmele în care acesta a jucat vor rula pe marele ecran din locaţiile #SFR, în cadrul secţiunii Retrospectiva Marcel Iureş:
-Hart’s War-Războiul lui Tom Hart (2002) – Proiecţie aniversară – 20 de ani de la lansare | Regizor: Gregory Hoblit
-Octav (2017) | Regizor: Serge Ioan Celebidachi
-Să mori rănit din dragoste de viaţă (1983) | Regizor: Mircea Veroiu
-O vară de neuitat (1994) | Regizor: Lucian Pintilie
-The Peacemaker-Pacificatorul (1997) | Regizor: Mimi Leder

Continuăm seria de personalităţi pe care le sărbătorim la Serile Filmului Românesc cu un nou nume de referinţă pentru cinematografia şi teatrul românesc. Actorul Marcel Iureş este de mult timp în atenţia noastră şi merită o ediţie a festivalului care să-i fie dedicată în totalitate. Se va întâmpla anul acesta, în prezenţa altor nume mari din cultura românească. Publicul SFR va putea (re)descoperi filmele în care acesta a jucat de-a lungul timpului şi prin care a devenit cunoscut la nivel internaţional„, spune Andrei Giurgia, directorul SFR.

În primul rând, vreau să vă mulţumesc mult că m-aţi invitat la festivalul Serile Filmului Românesc. Sunt onorat, deşi mă cam ia cu frisoane, îmi place la nebunie Iaşul şi abia aştept să ne vedem„, mărturiseşte actorul Marcel Iureş.

Mai multe detalii despre program şi bilete vor fi anunţate, în curând, pe Facebook SFR şi pe www.festivalsfr.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.