Dani Oţil a postat un mesaj pe pagina sa de socializare în care îi cere scuze tânărului David Popovici, devenit campion mondial la înot, pentru faptul că atât el, cât și restul colegilor din presă, nu l-au promovat mai mult.

Prezentatorul de la Antena 1 este de părere că dublul-campion mondial David Popovici este un fenomen nu doar pentru talentul și munca sa, ci pentru că a învins un întreg sistem.

 „Scuze, David Popovici!

În numele meu, al colegilor de media care şi-au adus aminte abia acum că avem şi sportul intitulat înot în România.

Te vom peria două săptămâni. Apoi, dacă ratezi o finală sau te accidentezi, te vom tăvăli. Dar tu ești băiat deștept. Te-am auzit la primul live de la Neatza acu un an. Ne-ai dat pe spate la doar 16 ani. Nu semeni cu fotbaliștii majori cu care umplem grupajele de știri. Noi la Neatza am făcut prea puțin…

Ne cerem scuze pt felul în care arată bazinele din România.

Ne cerem scuze pentru că nu ți-am oferit nimic, dar acum îţi cerem. Tu vei lua poate argint, cândva… Noi te vom întreba de ce nu aur… Tu vei lua bronz… Noi te vom întreba de ce nu aur. Nu ne va interesa dacă te doare ceva sau dacă mai suporți să te antrenezi la ora la care alți copii de vârsta ta se întorc de la club.

O să uităm orele tale de antrenament, munca părinților tăi, etc… Ne va interesa să ai steagul pe cască. Şi să îl tragi prin apa pe ăla de îl pune grafica tv.

Tu să nu ne bagi în seamă. Semnează cu sponsori, câștiga bani, apari în reclame. Nu ne datorezi nimic.

Ne poți ajuta într-un singur fel: între copiii noștri mai sunt câțiva ca tine, dar pe care îi vom îneca de mici. Am mai înecat până la tine. Tu ești superman. Nu pt că ai bătut recorduri. Pt că ai bătut sistemul.

Noi suntem 20 de milioane. Lucram de 30 de ani la un sistem care să te încurce. Să te bată. Ne-ai bătut.

Scuze, David Popovici!”, a scris Dani Oțil pe pagina sa de socializare.

Sportivul de 17 ani a câștigat miercuri, 22 iunie, proba de 100 m, la Campionatele Mondiale de la Budapesta,

cu timpul de 47 de secunde și 58 de sutimi, după ce a cucerit locul întâi și la proba de 200 m, devenind astfel cel de-al doilea înotător din istorie care a reușit această dublă victorie la Campionatele Mondiale, primul care a mai realizat o astfel de performanță fiind  Jim Montgomery, în cadrul primei ediții, din 1973. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.