Preşedintele Klaus Iohannis, dar și alți politicieni l-au felicitat pe David Popovici pentru performanţa extraordinară obţinută la Campionatul Mondial de nataţie. 

Felicitări, David Popovici, pentru performanța extraordinară obținută la Campionatul Mondial de natație! Prin ambiția, talentul și perseverența dovedite, ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor și ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine!”, a transmis Klaus Iohannis.

Și premierul Nicolae Ciucă a scris, pe pagina sa de socializare, că David Popovici este este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc!

David Popovici este cel mai nou nume din cartea de aur a sportului românesc!

La doar 17 ani, tânărul nostru a câștigat cursa decisivă de 200 metri liber, la care a stabilit și un nou record mondial la juniori”, a scris premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că performanțele lui David Popovici, obligă autoritățile să sprijine cu programe concrete sportul școlar și performerii României!

Am aflat cu imensă bucurie despre noua performanță pe care David Popovici, un sportiv absolut fenomenal al României, a obținut-o la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta: campion mondial în proba de 200 de metri liber și record mondial de juniori doborât!

Este primul înotător din istoria României care câștigă o medalie de aur la o competiție de asemenea anvergură, iar pentru mine este o onoare să-l felicit și să mă înclin în fața acestei reușite!

Rezultatul său excepțional este o premieră pentru sportul românesc, David fiind primul înotător din țara noastră care, după 21 de ani, se impune la un Campionat Mondial de Natație în bazin de 50 de metri pentru seniori. Elevii sunt o resursă continuă de potențial și talent pe care nu avem voie să o risipim! Performanțele lui David, care la doar 17 ani scrie istorie, ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul școlar și performerii României!

Îi țin pumnii lui David Popovici și la următoarea probă în care va lua startul: 100 de metri liber!

David, suntem alături de tine, iar românii îți mulțumesc că îi reprezinți cu cinste!”, Sorin Cîmpeanu.

Deși întreaga țară se mândrește cu rezultatul tânărului de 17 ani, nicio televiziune românească nu a transmis in direct performanța acestuia, lucru remarcat și de prezentatorul TV Dan Negru.

23 de țări difuzează zilele astea Campionatele Mondiale de Natație pe televiziunile naționale.

De la Austria la Cipru , de la RAI la BBC.

Romania nu e printre ele deși David Popovici era cotat ca mare favorit .

Nicio televiziune românească nu a transmis în direct recordul românului.

E ca și cum n-am avea „10 Nadiei” sau „Apără Duckaaaaadam ” !

Televiziunile din România nu au ajutat niciodată sportul românesc, au speculat doar perfomanțele unor sportivi ca să-și crească apoi profiturile de audiență. Fotbalul, sportul care aduce bani, e singurul care contează pentru tv românești.

Simona Halep a devenit intersantă pentru televiziuni abia după ce a confirmat!

Nimeni n-a susținut-o până atunci !

TVR a cumpărat drepturile Campionatului Mondial la Fotbal.

Acum, că e campion mondial, o să-l vedeți pe David Popovici pe toate ecranele care l-au ignorat până azi”, a transmis Dan Negru pe pagina sa de socializare.

David Popovici intră în această dimineață în serii la 100 m liber, la ora 10:34, la Campionatul Mondial de la Budapesta. Proaspătul campion mondial din proba de 200 m liber va intra în concurs în seria a zecea, pe culoarul patru. Semifinalele sunt programate în această seara, de la orele 19:26 și 19:31, ora României.

Evoluția lui David Popovici poate fi urmărită LIVE accesând următorul link: https://aquatics.eurovisionsports.tv/main

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.