Un român a povestit pe un grup de Facebook cum a reuşit să meargă până în Grecia şi a plătit doar 6 euro pe drum. Acest lucru a fost posibil datorită maşinii electrice a acestuia, iar pe drum bărbatul a oprit şi a încărcat automobilul doar acolo unde e gratis.

Bărbatul şi-a descris experienţa pe grupul de Facebook „Călător cu Dacia Spring”, unde a explicat tot ce a făcut pentru a cheltui cât mai puţin. 

Bucuresti -Sofia- Kallithea 800km

Bucuresti-sofia 390km drum national 8 ore pana la cazare cu tot cu incarcari,aici e inclusa si incarcarea din sofia cat am fost sa mancam ,oras unde ne am si cazat peste noapte.

kaufland ruse 20 min gratis.pana la 92%(puteam sa o evit nu era necesara ajungeam la plevna cu plinul din bucuresti)

Kaufland plevna 45 min gratis.pana la 85%

Botevgrad Shell eldrive 15min pana la 65%(5leva) kaufland era ocupat(puteam sa o evit daca incarcam 100% in plevna)

Kaufland sofia 50min gratis.pana la 97%

Tin sa mentionez ca incarcarile din Ruse si Botevgrad puteam sa nu le fac,ajungeam fara probleme la destinatii,dar fiind zona muntoasa nu am vrut sa risc,am ajuns cu 70-90km autonomie la fiecare punct de incarcare.pe langa fiecare punct de incarcare kaufland exista backup cu statii rapide Eldrive sau Fines charging,statii cu plata.

A 2 a zi;

Sofia-Kallithea 400km regim autostrada 5h45 cu tot cu incarcari

Kaufland sandanski 45 min gratis.100%

Leroy merlin salonic 15 min gratis.pana la 50%

In peninsula Kassandra unde sunt cazat exista un lidl cu statie rapida si incarcare gratuita.

Viteza medie 73km/h consum mediu 11.1kw.h cu AC pornit in ambele zile.

Foarte important de adaugat!

Am mers doar in mod Eco,l am dezactivat doar cand am avut nevoie sa depasesc sau sa urc in zona muntoasa.fara mod Eco consumul este cu totul altul.masina are un consum decent in mod Eco la drum intins si viteze pana in 90-95km/h peste vitezele astea consumul creste considerabil!

Costuri; vignieta bulgaria(eu am luat pe un an 97 leva,urmeaza sa mai vin in grecia in iulie si mai plec in turcia in iunie si august deci am preferat sa iau pe un an)

Trei portiuni de autostrada in grecia unde se plateste;prima dupa vama bulgaria/grecia de 2 euro.1euro urmatoarea si respectiv 0.30euro ultima.total 3.30€

In total cost București-Kallithea 6euro

3.30€ autostrada grecia

2.5€ incarcat eldrive

Sper sa va fie de ajutor postarea!”, a scris bărbatul.

Acesta a fost felicitat de membrii grupului, care i-au urat vacanță plăcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.