Ministerul Apărării Naționale a anunțat, printr-o postare pe pagina de Facebook, că Dino, unul dintre câinii din Grupul 2 EOD, s-a stins din viață.

Dino, prietenul nostru, s-a stins. Vă mulțumim pentru că l-ați iubit și i-ați arătat asta cu fiecare ocazie, în parcul Carol, la Armata în școli și de câte ori ați avut oportunitatea să îl întâlniți.

Azi colegii lui, familia lui din Grupul 2 EOD și-au luat la revedere de la el la Cimitirul Raiul Animalelor din București.

Este greu să prinzi în câteva cuvinte ce a însemnat Dino pentru noi și mai ales pentru Grupul 2 EOD. E greu să arăți câtă bucurie aducea celor din jur, dar și cât de bine era antrenat în căutarea și identificarea dispozitivelor explozive.

“Câinele este singurul animal din lume care te poate iubi mai mult decât se iubeşte pe el însuşi.”

Drum lin câtre stele, Dino!”, a transmis MApN pe Facebook. 

Dino era în serviciul militar activ din 2014, conform MapN, iar 2018, Ministerul îl lăuda pe patruped, dar şi pe partenerul său: „Dino și plutonierul major Robertino Mocanu fac o echipă pe cinste în cadrul Grupului 2 EOD și se antrenează zi de zi pentru căutarea și detectarea materialelor explozive și pentru identificarea coletelor suspecte„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.