Comunitatea internaţională celebrează anual, la 4 mai, Ziua Internaţională a Pompierilor, cu scopul de a recunoaşte şi onora sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru comunităţile lor.

Sărbătoarea a fost instituită pe 4 ianuarie 1999, după decesul a cinci pompieri în circumstanțe tragice într-un incendiu de pădure din Australia. Data de 4 mai are și o conotație tradițională pentru pompierii din multe țări europene, întrucât în această zi este serbat Sfântul Florian, protectorul pompierilor.

 „Indiferent de cât de dificilă este misiunea, pompierii nu renunță niciodată.

Sub deviza CURAJ și DEVOTAMENT au jurat să își salveze semenii, indiferent de circumstanțe. Este mai mult decât un legământ. Este viața lor transpusă în fapte.

Astăzi este ziua pompierilor din întreaga lume.

La mulți ani, salvatorilor, oriunde v-ați afla!”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pe pagina de Facebook.

Și Ministerul Afacerilor Interne a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Pompierilor, alături de o fotografie cu șase dintre pompierii care anul trecut au participat la misiunea de stingere a incendiilor din Grecia.

Am fi vrut să cuprindem toți pompierii într-o fotografie, ca să putem să-i onorăm pe toți.

În schimb, am ales o poză care surprinde expresia autentică a unei trăiri autentice. Sunt șase dintre pompierii care anul trecut au participat la misiunea de stingere a incendiilor din Grecia.

Șase dintre cei care, în fiecare zi, apără viața.

Șase dintre cei care au ales să fie Salvatori, indiferent de risc.

Astăzi este Ziua Internațională a Pompierilor!

Spune-le și tu un LA MULȚI ANI!

Oamenii aceștia chiar merită!

Respect, admirație și recunoștință tuturor POMPIERILOR!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.