În 1978, la 2 aprilie, în Statele Unite, rețeaua de televiziune CBS a difuzat primul episod din „Dallas”, cel mai de succes serial de televiziune al anilor ’80.

Locul acțiunii are loc în orașul texan Dallas, serialul urmărind viața familiei Ewing, ai cărei membri se ocupă cu extracţia de petrol şi creşterea vitelor într-un luxos ranch. Filmul este considerat ca fiind una dintre cele mai de succes „telenovele” americane. Serialul a avut 357 de episoade, fiind urmat de trei filme, și a fost tradus și dublat în 67 de limbi diferite.

Cel mai cunoscut dar și cel mai controversat personaj, JR EWING, a fost interpretat de actorul Larry Hagman. Atunci când în ultimul episod al celei de-a treia serii personajul a fost împușcat a luat naștere un adevărat fenomen, întrebarea ”Cine l-a împușcat pe JR?” fiind pe buzele tuturor, dar și inscripționată pe căni și tricouri.

Bobby Ewing, interpretat de actorul Patrick Duffy, a fost unul dintre cele mai îndrăgite personaje, fiind cel care încerca mereu să facă lucrurile corect, în dezacord cu fratele lui mai mare, JR. În serial, Booby era căsătorit cu Pamela, personaj interpretat de Victoria Principal. Alte personaje principale din Dallas sunt Sue Ellen Ewing – soția lui JR,  Lucy Ewing – fiica lui Gary, fratele lui JR și Bobby, dar și Cliff Barnes, fratele Pamelei și dușmanul lui J.R.

În România, serialul a fost difuzat din 1978 până în 1981, în acelaşi timp în care era difuzat şi în SUA. Din 1992, serialul a fost redifuzat în întregime de TVR1 pe parcursul a 3 ani.

Muzica din genericul filmului, compusă de Jerrold Immel, a devenit celebră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.